Καμια σκέψη για δημιουργία εργοστασίου καύσης σκουπιδιών στη Φυλή & ΣΜΑ - ΜΕΒΑ στην πόλη μας


Το χρόνιο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, που ταλανίζει τις περιοχές γύρω από το ΧΥΤΑ Φυλής, όπως και την Πετρούπολη έρχεται να διογκωθεί ακόμη περισσότερο από την αντιδραστική Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ψήφιση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων περιγράφει την δημιουργία τεσσάρων μεγάλων μονάδων καύσης απορριμμάτων, με το ένα από αυτό να τοποθετείται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Η εγκληματική κυβέρνησης της Ν.Δ, αφού έχει χειριστεί με καταστροφικό τρόπο την πανδημία του κορωνοϊού, στερώντας δικαιώματα και οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπων στην οικονομική εξαθλίωση, συνεχίζει να θεσμοθετεί με άξονα το κέρδος των ιδιωτών.

Μετά την σπατάλη χρημάτων σε οτιδήποτε άλλο, πέραν του τομέα της υγείας, προχωράει στην περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Με το νέο σχέδιο όχι μόνο παρατείνει κι άλλο χρονικά τη λειτουργία της φαραωνικής μολυσματικής εγκατάστασης (όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας) του ΧΥΤΑ, αλλά την επεκτείνει με τη δημιουργία νέας μονάδας καύσης, καθώς και μεταξύ άλλων ενός ΣΜΑ (σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων) στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πετρούπολης κι ενός ΜΕΒΑ (μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων) σε χώρο πάνω από το νεκροταφείο της πόλης μας. Ταυτόχρονα προχωρά στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο νέος κυβερνητικός σχεδιασμός δεν λύνει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά αντιθέτως το οξύνει με θύματα όλους εμάς που μένουμε στις περιοχές γύρω από ΧΥΤΑ και εργοστάσια καύσης. Είτε γιατί καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, είτε γιατί υποβαθμίζει ολόκληρες περιοχές, πρόκειται για ένα πρόβλημα που την ευθύνη για την αντιμετώπισή του και την διόγκωση του φέρουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής. Η σημερινή κι η προηγούμενη κυβέρνηση και οι περιφερειακές αρχές αποδεικνύονται πιστοί υπηρέτες στις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου που στήνει μπίζνες γύρω απ’ τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και στις επιταγές της ΕΕ που υποδεικνύει ότι τα κονδύλια για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει να κατευθυνθούν προς το ιδιωτικό κεφάλαιο μέσω των ΣΔΙΤ.

Να βάλουμε τέλος στην καταστροφική διαχείριση των απορριμμάτων, σε ρήξη με τα σχέδια κυβέρνησης – περιφέρειας, σε σύγκρουση με το κέρδος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Μπορεί να υπάρξει μια άλλη διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσιο κι όχι κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με κεντρικό σχεδιασμό, διαδημοτικές συνεργασίες, με σεβασμό στο περιβάλλον και με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των κατοίκων.

Όχι στη δημιουργία ΣΜΑ και ΜΕΒΑ στην Πετρούπολη

Όχι στη δημιουργία εργοστασίου καύσης στη Φυλή

Να κλείσει τώρα ο ΟΕΔΑ Φυλής


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/5 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ


Σχόλια