Δελτίο Τύπου για την επίθεση φασιστών εναντίον καθηγήτριας του 4ου ΓΕΛ Πετρούπολης


Για άλλη μια φορά, οι φασίστες με τον γνωστό θρασύδειλο τρόπο τους επιχείρησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην Πετρούπολη. Αυτή τη φορά, στο σχολικό χώρο του 4ου ΓΕΛ,όπου έγραψαν σε τοίχο το γεμάτο μίσος σύνθημα, “θα πεθάνεις”, στοχοποιώνταςτην καθηγήτρια του σχολείου, Ρήγα Αθανασία,οργανωμένο αγωνιζόμενο μέλος τουεκπαιδευτικού κινήματος και μέλος του ΚΚΕ.

Παλεύουμε από κοινού, με όλη την αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές-φοιτητές-εκπαιδευτικούς, στις κρίσιμες μάχες που δίνουν στην περίοδο. Για την ανατροπή νόμων που στοχεύουν στην διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, για να μπλοκάρουμε τις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του Νέου Λυκείου αλλά και να δώσουμε όλοι από κοινού την μάχη για την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ενάντια στο προσοντολόγιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους εκπαιδευτικούς.

Ως Ανυπότακτη Πετρούπολη, καταδικάζουμε την στοχοποίηση και την επίθεση των φασιστών εναντίον της καθηγήτριας, και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτή αλλά και σε κάθε ένα αγωνιστή, εργαζόμενο και μετανάστη που πέφτει θύμα της ρατσιστικής και φασιστικής βίας.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες επιχειρούν να στοχοποιήσουν αγωνιστές στη γειτονιά μας, με απειλές και συνθήματα, φυσικές επιθέσεις, ακόμα και μηνύσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιθέσεων εναντίον μελών της Ανυπότακτης Πετρούπολης και του στεκιού της κίνησης.

Συγκεκριμένα, εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, στο Δ’ μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, στο κτίριο 9, η μήνυση που έχει κάνει ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κουράκος Αθανάσιος, εναντίον της Κατερίνας Πατρικίου δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης με την Ανυπότακτη Πετρούπολη και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε ξυλοδαρμό.

Η μήνυση κατατέθηκε την ημέρα των εκλογών στις 25 Γενάρη 2015 στο Α.Τ. Πετρούπολης. Εκείνη την ημέρα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της Αριστεράς με επιθέσεις σε μια σειρά από εκλογικά κέντρα με τραμπουκισμούς στην Νίκαια αλλά και στην Πετρούπολη, όπου έσπασαν τραπεζάκια, κατέστρεψαν προεκλογικό υλικό και προπηλάκισαν τους παρευρισκόμενους συντρόφους.

Η υπόθεση αυτή έγινε ευρύτερα γνωστή με τη φράση «επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΑΤΡΣΥΑ» που χρησιμοποίησε το τοπικό Α.Τ. σε έγγραφό του προς την Ασφάλεια ώστε να δείξουν φωτογραφίες στο μέλος της Χ.Α. ώστε να «αναγνωρίσει» και να στοχοποιήσει αγωνιστές.

Οι φασίστες, Χρυσαυγήτες δεν μας τρομάζουν! Αντίθετα, κάθε φορά που προσπαθούν να ξαναβγούν στο προσκήνιο θα βρίσκουν απέναντί τους το οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα!

Το αντιφασιστικό κίνημα που πάλευε και θα συνεχίσει να παλεύει για την απάλειψη του φασισμού από τα σχολεία, τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας. Που δεν θα αφήσει τους φασίστες να πάρουν θέση στο δημόσιο λόγο και βίο και να χύσουν το ρατσιστικό – φασιστικό τους δηλητήριο στην κοινωνία.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ –ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σχόλια