Η στοχοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος δεν θα περάσει

Βρισκόμαστε 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που αποτέλεσε το αποκορύφωμα, όχι όμως και την τελευταία πράξη, της εγκληματικής δράσης της ΧΑ. Τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης ουκ ολίγες φορές έχουν πραγματοποιήσει δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν επιτεθεί σε κόσμο του κινήματος και έχουν βγει μπροστά για να υπερασπιστούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Φυσικά, η απάντηση που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια από το αντιφασιστικό κίνημα στο πεδίο του δρόμου είναι ηχηρή δυναμική και διαρκής. Σήμερα, τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης αδειάζουν το ένα μετά το άλλο, ως αποτέλεσμα της διαρκούς κινητοποίησης του αντιφασιστικού κινήματος, της εκλογικής της ήττας, αλλά και της πίεσης την οποία δέχεται από το προχώρημα της δίκης της. Μία δίκη η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία κι έχει ήδη ανοίξει ο δρόμος για την καταδίκη των μελών της.

Η ίδια η νεοναζιστική οργάνωση όμως δεν δίστασε τα προηγούμενα χρόνια να στοχοποιήσει και να κινηθεί και δικαστικά εναντίον μελών του αντιφασιστικού κι ευρύτερα λαϊκού κινήματος. Τέτοια είναι κι η περίπτωση της μήνυσης του υποψήφιου βουλευτή της ΧΑ Αθ. Κουράκου εναντίον του μέλους της Ανυπότακτης Πετρούπολης κι εκπροσώπου της στο ΔΣ τα προηγούμενα χρόνια, Κατερίνας Πατρικίου. Πιο συγκεκριμένα, η σ. Πατρικίου καλείται ξανά σε απολογία την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη γιατί, σύμφωνα με τη δικογραφία που έφτασε στις 19/2/16 στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη "για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τα οποία φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/2015".

Η αλήθεια όμως είναι πολύ μακριά σε σχέση με την μήνυση που κατέθεσε ο φασίστας Κουράκος. Ήταν Κυριακή 25 Γενάρη του 2015, και όχι βέβαια η πρώτη φορά, όταν ομάδες τραμπούκων της Χ.Α επιχειρούσαν να σπείρουν τον τρόμο σε εκλογικά κέντρα. Οι φασίστες από το πρωί προσπαθούσαν να κάνουν επίδειξη δύναμης προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας αντιπροσώπους της αριστεράς, και κυρίως της αντικαπιταλιστακής αριστεράς, στο Κερατσίνι, στην Πετρούπολη και αλλού.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, με βάση μόνο τις ανυπόστατες μαρτυρίες του Κουράκου, από το αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης εστάλη στις 25/1/2015 υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό της ασφάλειας το οποίο ζητά «επίδειξη φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ»! Έτσι λοιπόν στοχοποιήθηκε και η Κατερίνα Πατρικίου, όπως και άλλος κόσμος του κινήματος στα πλαίσια της προσπάθειας εκφοβισμού και τρομοκράτησής του.

Ο κόσμος του εργατικού και λαϊκού κινήματος όμως δεν τρομοκρατείται από τις απειλές των φασιστών που πάντα θα παίζουν συγκεκριμένο ρόλο, υποστηρικτικό για το ίδιο το σύστημα και πάντα θα βρίσκονται απέναντι μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/9 ΣΤΙΣ 9.00πμ
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ κτ. 9, αίθ. 7

Σχόλια