Ισόβια στον Μιχαλολιάκο και την νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής!

Μετά από μια πολύχρονη διαδικασία, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής φτάνει στην κορύφωσή της. Την Τετάρτη 6/11 απολογείται ο φυρερίσκος – πολιτικός καθοδηγητής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στα τεσσεράμισι χρόνια που διαρκεί η δίκη αποκαλύφθηκε όλη η εγκληματική της δράση που πηγάζει από τη ναζιστική της «ιδεολογία», ο ρόλος της ηγεσίας αλλά και η ανοχή, αν όχι στήριξη, των κρατικών θεσμών στους χρυσαυγίτες, που, ενίοτε με τη μάσκα των «αγανακτισμένων πολιτών» και άλλοτε απροκάλυπτα με τα τάγματα εφόδου, οργάνωναν πογκρόμ και δολοφονίες. Παρά τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τεράστιες καθυστερήσεις και τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που διακινδυνεύουν να ρίξουν στα μαλακά την ηγεσία της ΧΑ, παρά το ότι  σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τα ηνία της ρατσιστικής ρητορικής και της ακροδεξιάς πολιτικής, το αντιφασιστικό κι ευρύτερα λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει τους ακροδεξιούς - νεοναζί να ξανασηκώσουν κεφάλι!

Η καταδίκη του συνόλου της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται είναι πρωτεύουσας σημασίας ζήτημα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αντιφασιστικού αγώνα στη χώρα μας αλλά και τη δικαίωση των θυμάτων τους, πρώτα απ’ όλα των δολοφονημένων Παύλου Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και των δεκάδων εργαζόμενων, συνδικαλιστών, μεταναστών και αγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της νεοναζιστικής οργάνωσης όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικά σε μια συγκυρία που ο εθνικισμός, ο ρατσισμός κι η ξενοφοβία καλλιεργούνται ποικιλοτρόπως τόσο στη χώρα μας (με το νέο «κυνήγι μαγισσών» που στήνεται απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες), όσο και σε όλο τον κόσμο, μια καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου θα δώσει την χαριστική βολή στην – ήδη παραπαίουσα – νεοναζιστική οργάνωση. Φυσικά, δεν περιμένουμε από την αστική δικαιοσύνη και τους μηχανισμούς του κράτους (που τόσο καιρό έκαναν τα «στραβά μάτια» στην εγκληματική δράση της ΧΑ) να αντιμετωπίσουν τη φασιστική απειλή. Άλλωστε το αντιφασιστικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες τους όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν ώστε η Χρυσή Αυγή να απομονωθεί από τις γειτονιές και τα σχολεία, να αποκλεισθεί από τη Βουλή.

Όμως, δεν χωρά εφησυχασμός. Το τέρας του φασισμού έχει πολλά κεφάλια και κρύβεται και στα «παραμάγαζα» που ξεπετάγονται για να γεμίσουν το κενό που αφήνει η διάλυση της ΧΑ. Οι εξαγγελίες του Λαγού για νέο κόμμα, ο εθνικισμός και ο ξενοφοβικός λόγος της Ελληνικής Λύσης, οι απειλές του Μιχαλολιάκου για επιστροφή των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους, οι πρόσφατες κινητοποιήσεις δήθεν «αγανακτισμένων κατοίκων» απέναντι στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας κάνουν σαφές ότι το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την ηπιότερη αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το νέο δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα απαιτούν απάντηση. Καλούμε τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία να συνεχίζει να αντιμάχεται τους νεοναζί δολοφόνους και την ιδεολογία τους. Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι στην φυλακή και όχι στις πλατείες και στις γειτονιές μας. Η θέση τους θα είναι για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Από το Charlottesville μέχρι το Κερατσίνι, από το Βερολίνο μέχρι την Piazza le Loretto.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11 ΣΤΙΣ 8.30 πμ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Σχόλια