Σχόλιο της Ανυπότακτης Πετρούπολης για το σχέδιο επαναφοράς της δημοτικής αστυνομίας από την νέα δημοτική αρχή

Την επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας στο Δήμο Πετρούπολης σχεδιάζει η νέα δημοτική αρχή σύμφωνα με δημοσίευμα της ΗΧΩ Ιλίου – Πετρούπολης (στη σελίδα της στα μέσα κοινωνική δικτύωσης στις 5/12), έπειτα από συνομιλία της εφημερίδας με τον ίδιο το δήμαρχο Στέφανο Βλάχο.

Ο κ. Βλάχος επικαλείται την «επιεικώς απαράδεκτη» – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – εικόνα των κεντρικών δρόμων της πόλης ως τον κύριο λόγο από τον οποίο προκύπτει η αναγκαιότητα επαναφοράς της δημοτικής αστυνομίας. Μάλιστα στη δημοσίευση της εφημερίδας αναφέρονται πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά από την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου, τα διπλοπαρκαρίσματα στην 25ης Μαρτίου και την προκλητική καταπάτηση των πεζοδρομίων.

Αν η νέα δημοτική αρχή ενδιαφερόταν πραγματικά για την εικόνα των κεντρικών δρόμων της Πετρούπολης και την καταπάτηση των πεζοδρομίων θα μπορούσε (προτού αποφασίσει να ανοίξει θέσεις για την πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών, για να κάνουν τη δουλειά που υποτίθεται ότι κάνει η τροχαία) να απομακρύνει τα εκατοντάδες τραπεζοκαθίσματα που έχουν τοποθετήσει τα καταστήματα κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου, καταλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλη έκταση των πεζοδρομίων και αποκλείοντας τους πεζούς από τη χρήση τους.

Αν ο κ. Βλάχος ενδιαφερόταν πραγματικά για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Πετρουπόλεως από την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου θα μπορούσε (αντί για δημοτικούς αστυνομικούς) να προσλάβει οδηγούς λεωφορείων, να επαναλειτουργήσει και να αναβαθμίσει τη δημοτική συγκοινωνία της πόλης μας.

Αν η νέα διοίκηση του Δήμου ενδιαφερόταν για τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών της Πετρούπολης θα μπορούσε (αντί για δημοτικούς αστυνομικούς) να προσλάβει υπαλλήλους στις υπηρεσίες του Δήμου, γιατρούς για να επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία κ.ά..

Αλλά μάλλον φαίνεται ότι ο κ. Βλάχος επιδιώκει να τροποποιήσει τον οργανισμό του Δήμου μας για να προκύψουν θέσεις για δημοτική αστυνομία, γιατί ταυτίζεται με το δόγμα «τάξη και ασφάλεια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη – τον οποίον άλλωστε δημόσια στήριξε για την εκλογή του. Ίσως γι’ αυτό το λόγο η νέα δημοτική αρχή μοιράζει τελεσίγραφα σαν αυτά του Χρυσοχοΐδη κατά του ελεύθερου κοινωνικού χώρου Βοτανικός Κήπος.

Σχόλια