Οι μαθητές έχουν δίκιο!

Τα σχολεία μπορεί να άνοιξαν, αλλά οι συνθήκες που επικράτησαν από τις πρώτες μέρες ήταν άκρως αναντίστοιχες των ιδιαίτερων απαιτήσεων της φετινής χρονιάς. Στις υπάρχουσες χρόνιες ελλείψεις εκπαιδευτικών και βασικών υποδομών (επαρκείς αίθουσες, βιβλιοθήκες, εργαστήρια) ήρθε να προστεθεί η ανεπάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ να θωρακίσει τα σχολεία μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο του Covid-19.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται -εν μέσω πανδημίας- να στριμώχνονται σε πολύ μικρές και χωρίς επαρκή αερισμό αίθουσες, προσωπικό καθαριότητας (9.500 καθαριστές και καθαρίστριες για 13.000 σχολικές μονάδες), είδη καθαριότητας να εκλείπουν. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 6 εκατομμύρια ευρώ από δημόσιους πόρους για να προμηθευτεί τις μάσκες-τραγέλαφος και αυξάνει τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη στους 27!

Οι μαθητές, μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, έδειξαν μεγαλύτερη ωριμότητα από την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, που, ακόμα κι όταν τα σχολεία και τα τμήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού,είναι πραγματικά απρόθυμοι να πάρουν ουσιαστικά μέτρα.Για περίπου έναν μήνα προχωρούν σε εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων και πολύ μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας!  Με τα μέσα πάλης τους διεκδικούν τα αυτονόητα για τη λειτουργία των σχολείων χωρίς τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας, για την προστασία της υγείας τους, της υγείας των δασκάλων τους και των κοντινών τους ανθρώπων. Δωρεάν παροχή κατάλληλων μέσων προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας!

Η Κεραμέως κι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαντά στο μεγάλο αγώνα των μαθητών με καταστολή, ιδεολογική προπαγάνδα και επίθεση, με διώξεις σε γονείς και μαθητές από Εισαγγελείς! Αφού παρουσίασαν τους μαθητές ως «αρνητές μάσκας», αφού τους λοιδόρησαν στα κανάλια, είδαν ότι ο αγώνας τους δεν υποχωρεί. Έτσι μετά την εισαγγελική παρέμβαση και την κλήση για κατάθεση στα αστυνομικά τμήματα μαθητών και γονέων(όπως έγινε και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης), ξεκίνησαν και τον διάλογο. Έναν διάλογο που περιελάμβανε χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ, στις κινητοποιήσεις σχολείων έξω από το Υπουργείο Παιδείας και την Βουλή, μπαράζ ελέγχων και προσαγωγών μαθητών στο κέντρο της Αθήνας, επιθέσεις ακόμα και έξω από σχολικές μονάδες! Μάλιστα, με την πρόσφατη τροπολογία του, το υπουργείο παιδείας φτάνει στο σημείο να απειλεί ότι θα αποκλείσει τους μαθητές που κινητοποιούνται από την εκπαιδευτική διαδικασία, θέτοντας ως υποχρεωτική την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία! Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να ακούσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των μαθητών.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί δεν υποχωρούν και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των κινητοποιήσεων. Όσο η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή και την δίωξη μαθητών, άλλο τόσο η κοινωνία στηρίζει τον αγώνα τους! Ούτε η τρομοκρατία ούτε η σκληρή αντιμετώπιση αστυνομίας-κυβέρνησης θα βάλει έναν φραγμό στο ποτάμι αντίδρασης που φουσκώνει. Ως Ανυπότακτη Πετρούπολη στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών και το συλλαλητήριο της Πέμπτης 22/10 στα Προπύλαια και στηρίζουμε τις δράσεις της Παρασκευής 23/10 στην Πλατεία Ηρώ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ & ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!


Απαιτούμε:

  • 15 μαθητές ανά σχολική αίθουσα
  • Δωρεάν παροχή κατάλληλων μέσων προστασίας
  • Δωρεάν μαζικά διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και δασκάλους
  • Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας
  • Καμία δίωξη μαθητή-γονέα-εκπαιδευτικού- Κάτω τα χέρια από τους μαθητές
  • Ανατροπή των αντι-εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων Κεραμέως

Σχόλια