Έξω η αστυνομία απ' τις γειτονιές μας!

Την Κυριακή 7/3 στην Νέα Σμύρνη εμφανίστηκε ένα ακόμα κρούσμα αστυνομικής βίας και ασυδοσίας. Απλοί πολίτες που είχαν βγει για μια βόλτα δέχτηκαν την αναίτια επίθεση πάμπολλων αστυνομικών που μοίραζαν πρόστιμα και γκλοπιές με το τσουβάλι. Δεν πρόκειται δυστυχώς για ένα περίεργο φαινόμενο. Είναι η εφαρμογή της πολιτικής που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία για πάνω από ένα χρόνο.

Η πανδημία του κορονω
ϊού έχει χρησιμοποιηθεί για την στέρηση ελευθεριών, την καταπάτηση των δικαιωμάτων του λαού, ενώ δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης. Εκατομμύρια χρημάτων που θα μπορούσαν να δοθούν για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, δίνονται στα κανάλια για να μας κρύβουν και παραποιούν την αλήθεια, για προσλήψεις αστυνομικών. Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» με μπόλικη δόση αυταρχισμού είναι αυτό που κυριαρχεί.

Από την απαγόρευση των διαδηλώσεων και συναθροίσεων, μέχρι το χτύπημα σε πορείες και συγκεντρώσεις ο λαός βλέπει τον μοναδικό τρόπο που έχει για να αντιστέκεται στα χτυπήματα που δέχεται να του στερείται. Η κυβέρνηση επιλέγει να εντείνει την καταστολή και να δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο ύπαρξης μας. Αστυνομία μέσα στις σχολές που τις κρατάει ένα χρόνο κλειστές. Αστυνομία στους γιατρούς που παλεύουν κάθε μέρα κόντρα σε όλους και όλες. Αστυνομία στις πλατείες μας και στους χώρους που βγαίνει ο κόσμος να ξεσκάσει.

Μετά την Αγία Παρασκευή, την Κυψέλη, τα Σεπόλια, την Νέα Σμύρνη ποια γειτονιά να έχει συνέχεια;

Απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε συλλογικά. Να μην συνηθίσουμε το τέρας!

Όλοι το Σάββατο 13/3 στις κινητοποιήσεις που καλούνται στις γειτονιές των δυτικών!

Σχόλια